Nyhet

Penser

Penser sänker Angler Gamings motiverade värde efter fortsatt svaga siffror i senaste rapporten

Bettingbolaget Angler Gaming övertygade inte med sin Q1-rapport. Både omsättningen och rörelseresultatet blev lägre än vad Penser Access prognostiserat, enligt en ny uppdragsanalys.

Medan omsättningen minskade med 42 procent kom rörelseresultatet att falla ned till 0,4 miljoner euro (3,8). Detta förklaras av en lägre bruttomarginal på 28 procent, att jämföra med Pensers väntade 36 procent.

Det svaga utfallet har fått Penser att revidera ned prognoserna för både försäljningen och rörelseresultatet för 2022-24. Penser betonar att Angler Gamings fortsatta svårigheter med att uppnå lönsamhet är vad som också ligger bakom sänkningen av det motiverade värdet till 5,8-6,0 kronor per aktie. Vid förra analysen i februari landade det motiverade värdet på 7-8 kronor.

"Vi noterar de positiva trenderna i kundinflöden under kvartalet och inledningen på Q2 men det räcker inte som bevis att bolagets tuffa period är över", skriver analyshuset.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Angler Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Angler Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt