Penser sänker motiverat värde för Fingerprint Cards till 21-23 kronor (26-28)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser sänker motiverat värde för Fingerprint Cards till 21-23 kronor (26-28)

Penser

Erik Penser Bank sänker sitt motiverade värde för teknikbolaget Fingerprint Cards till intervallet 21-23 kronor per aktie (26-28). Det framgår av en uppdragsanalys.

Sänkningen motiveras av Penser som en försiktighetsåtgärd.

Penser ser det som ett positivt tecken att Fingerprint spår en högre försäljning utanför segmentet Mobile. Dock är det några år kvar till de andra segmenten kommer ikapp. För 2022 spår Fingerprint att Mobile kommer stå för cirka 75 procent av omsättningen.

"Den stora optionaliteten tror vi finns i Payments – smarta betalkort med biologisk autentisering. Även om tillväxten är kraftig tror vi tror att de stora volymerna ligger flera år fram i tiden. Med det sagt ser vi detta som den nya massmarknaden för fingeravtryckssensorer och värderar hela segmentet till 19 kr per Fingerprints-aktie, varav vi reflekterar 5 kr i vårt motiverade värde och ser resten som optionalitet", skriver Penser Bank i en kommentar.

I skrivande stund har Fingerprints aktie stigit med 1,8 procent till kursen 6,984 kronor.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fingerprint Cards

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fingerprint Cards

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.