Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser

Penser sänker sitt motiverade värde för Irisity till 50-52 kronor

Erik Penser Bank väljer att sänka sitt motiverade värde för teknikbolaget Irisity till 50-52 kronor per aktie (50-63). Bolaget kom förra veckan med sin Q2-rapport och enligt Penser ligger aktien på en attraktiv värdering. Det framgår av en uppdragsanalys.

Under det andra kvartalet steg Irisitys omsättning med nästan 144 procent på årsbasis till 31,9 miljoner kronor. Samtidigt steg förlusten till -24,2 miljoner kronor, från -6. Enligt Irisity beror förlusten på stora avskrivningar inom goodwill och immateriella tillgångar efter förvärvet av Agent Vi.

Penser sänker även sina estimat för Irisity.

"Givet den churn vi har sett i kvartalet på MRR sänker vi våra försäljningsestimat med ca 18 procent under 2022-2024. Vid ett positivt utlåtande av IMY (Integrationsskyddsmyndigheten) kan denna försäljning återläggas i våra estimat. Då vi justerar ned våra försäljningsestimat minskar EBITDA estimaten med i snitt 34 mkr per år. Canon, ägare av Axis väntas växa sin IP-kamera försäljning med 15 procent i år och ha en intjäning om 2 miljarder dollar", skriver Penser.

I skrivande stund har Irisitys aktie handlats ned med 1,4 procent till kursen 16,72 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Irisity

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Irisity

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt