Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser

Penser står fast vid positiv syn på Fingerprint Cards - men räkna med volatilitet i aktien

Under morgonen meddelade teknikbolaget Fingerprint Cards att man ska genomföra en företrädesemission om 300 miljoner kronor samt emitterar hybridkapital på 75 miljoner kronor. Bakgrunden är för att inte bryta obligationskovenanter samt stärka sin likviditet.

Aktien har tappat rejält på börsen och är i skrivande stund ned 15,5 procent till kursen 5,124.

Erik Penser Bank har kommenterat och skriver i en färsk uppdragsanalys att de fortfarande tror på aktien långsiktigt.

Penser behåller sitt långsiktiga investeringscase med en motiverad riktkurs i intervallet 21-23 kronor. Dock flaggar man för en volatil aktie framöver.

"Åtminstone tills emissionen är genomförd räknar vi med fortsatt volatilitet för aktien men vill samtidigt påpeka att den enligt vår åsikt prisar in mycket", skriver Penser i en kommentar.

Penser kommenterar även Fingerprints uppdatering kring den kinesiska marknaden.

"Vi fortsätter att tro att det värsta är bakom oss, att försäljningen har bottnat ur även om den
kommer fortsätta vara negativ y/y".

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fingerprint Cards

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Fingerprint Cards

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.