Pharmacolog satsar på accelerera försäljning under 2023 - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pharmacolog satsar på accelerera försäljning under 2023 - vd

Medicinteknikbolaget Pharmacolog presenterades av vd Per Persson vid Life Science-dagen i Göteborg på onsdagen. Han tillträdde vd-posten så nyligen som för 36 dagar sedan.

Bolaget erbjuder säkerhetslösningar anpassat för aktörer inom sjukvården. Tjänsterna används för administration av intravenös medicin för att förhindra vanliga administrationsfel, vilket är av betydelse vid behandling av cancer och allvarliga sjukdomar.

Pharmacolog hade för helåret 2022 en nettoomsättning på 10,1 miljoner kronor med en rörelseförlust på 19,1 miljoner kronor. Kassa och bank var på 10,7 miljoner kronor vid årsskiftet.

Bolagets två huvudprodukter är Wastelog och Druglog. Vidare finns även produkten Dashboard.

Wastelog används för att förhindra svinn och stölder av narkotiska preparat inom sjukvården, vilket är ett stort problem särskilt i USA. Den adresserbara marknaden i USA bedöms vara värd 1,2 miljarder dollar.

Druglog användas för att se till att patienten får rätt läkemedel och av exakt rätt mängd. Den adresserbara marknaden bedöms vara värd 2,1 miljarder dollar. Bolaget har en relativt stor andel av sin försäljning i Frankrike. B Braun är strategisk partner till Pharmacolog i Spanien och nu även i Portugal. Pharmacolog har också försäljning i Tyskland.

Pharmacolog satsar nu på att accelerera försäljningen under 2023. Det handlar för bolaget att gå från att vara teknikdrivet till försäljningsdrivet, förklarar Per Persson. Pharmacolog ska även få fart på försäljningstillväxten i USA.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Pharmacolog

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Pharmacolog

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt