Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Placera

Placera ser köpläge i danska skönhetsbolaget Matas

Matas har tryckts ned ordentligt på börsen i den allmänna konsumtionsfrossan men det återspeglas inte i den stabila verksamheten. Det danska handelsbolaget har blivit oförtjänt billigt. Det skriver Placera i en analys på måndagen.

I Danmark är Matas en välkänd institution i sin sektor och mer än två tredjedelar av alla vuxna kvinnor i landet är medlemmar i bolagets kundklubb.

Historiskt har bolaget stått emot konjunkturcyklerna bra. Utöver startåret 1949 finns det inget förlustår i bolagets räkenskaper.

"Analytikernas genomsnittliga riktkurs ligger på 136 kronor och skulle innebära mer än en fördubbling av kursen om den infrias. Riktigt så optimistiska är inte vi givet all motvind som kunderna står inför, men det visar ändå på den stora potentialen som kan förlösas om Matas infriar förväntningarna på en stabil utveckling. Matas är ett intressant fyndköp på de här nivåerna", skriver Placera i sin slutsats.

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2022/09/26/matas-extrapris-pa-dansk-skonhet.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Matas

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Matas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt