Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Platzer kommer fortsätta att göra transaktioner - vd

Fastighetsbolaget Platzer kommer att fortsätta att göra transaktioner och kommer att följa hur fastighetsmarknaden utvecklar sig. Det uppger vd Per-Gunnar Persson i samband med dagens analytikerträff.

Han uppger också att fastighetsbolaget har en stark intjäning om man tittar på juni och att vakanserna är stabila. Han pekar också på att nettouthyrningen under det första halvåret var rekordstark.

Persson uppger också att man har ett antal förvärv i sin pipeline som diskuteras.

På en fråga om situationen på skuldsidan uppger Platzer-chefen att det inte råder den typen av panik som medier lyfter fram. Men samtidigt rör det sig uppåt långsamt.

- Vi vet inte var toppen är, säger han och tillägger att Platzer är solida och har bra kreditavtal och låg exponering mot finansmarknadsfinansiering.

Platzer lyfter också upp att 66 procent av bolagets vakanser kommer från sju byggnader. Man lägger därför resurser på just dessa byggnader. Persson betonar också att företaget kan sin lokala göteborgska marknad väl.

Delårsrapporten fick ett positivt mottagande och aktien är vid 15-tiden upp med 10,8 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Platzer Fastigheter

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Platzer Fastigheter

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt