Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Polestar

Polestar har lanserat sin nya SUV

Elbilstillverkaren Polestar, som har anknytning till Sverige, har presenterat sin första SUV, Polestar 3. Det är också den första bilen som kommer att tillverkas utanför Kina. Det framgår av ett pressmeddelande.

Priset är från 970 000 kronor i Sverige. Bilen är helt elektrisk, 5-sitsig SUV, upp till 380 kW (517 hk) och 910 Nm. Räckvidden är 61 mil och toppfarten 210 kilometer i timmen.

"Polestar 3 är en kraftfull elektrisk SUV som tilltalar sinnena med en distinkt, skandinavisk design och fantastisk körglädje", säger Thomas Ingenlath, Polestars vd.
"Med den lyfter vi vår tillverkning till nästa nivå och tar Polestar-produktionen till USA. Vi är stolta och glada över att utöka vårt utbud samtidigt som vi fortsätter vår snabba tillväxt.”

Polestar 3 är den första bilen från Polestar som har centraliserad datorkraft med NVIDIA DRIVE-datorn som använder programvara från Volvo Cars.

Lanseringen är mycket viktig för Polestar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Polestar

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Polestar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt