Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Polestar

Polestar ska leverera batterier till elbåtstillverkaren Candela

Elbilstillverkaren Polestar har tecknat en flerårig överenskommelse om att leverera batterier och laddningssystem till svenska Candela som tillverkar elektriska bärplansbåtar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Candelas elektriska båtar använder datorstyrda bärplan som lyfter skrovet över vattnet. Båtarna ”flyger” ovanför ytan och använder upp till 80 procent mindre energi i hög fart jämfört med traditionella motorbåtar.

Genom att kombinera Polestars batterier med Candelas elektriska bärplansteknik, strävar båda företagen mot att driva tillväxten av hållbar elektrisk mobilitet i samhället.

"Det är fantastiskt att Polestar kommer att vara en del av framtida projekt tillsammans med Candela genom att leverera en grundläggande del av den innovativa framdrivningen av deras båtar. Som batterileverantör till Candela kan vi hjälpa till att driva övergången till renare hav och sjöar, samt att elektrifiera vattenburen transport", säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

https://media.polestar.com/se/sv/media/pressreleases/657449

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Polestar

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Polestar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt