Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Polestar

Polestar står fast vid börsnotering innan halvårsskiftet - riskerar låg free float

Polestars ledning står fast vid ambitionen att genomföra en börsnotering på Nasdaqbörsen i USA innan halvårsskiftet via spacbolaget Gores Gubbenheim. Det skriver Di som hänvisar till ett pressmeddelande från bolaget.

För att planen om en notering via spacbolaget ska gå igenom krävs det att 50 procent av aktieägarna i Gores Guggenheim röstar ja till förslaget på en extrastämma som kommer att hållas den 22 juni.

Endast 6 procent av Polestars aktier kommer att vara tillgängliga för börshandel efter notering vilket gör att det blir väldigt låg likviditet i aktien, så kallad låg free float.

”Efter sex månader kommer det att gradvis öka till runt 13 procent till följd av lockupklausuler som går ut för en del tidiga investerare. Vi fokuserar på att skapa aktieägarvärde över tid och inser vikten av en bra likviditet i aktien”, säger finanschef Johan Malmqvist till Di.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Polestar

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Polestar

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.