Polygiene bemöter Sydsvenskans artikel efter kursraset
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Polygiene bemöter Sydsvenskans artikel efter kursraset

Materialbehandlingsbolaget Polygiene har valt att bemöta artikeln från Sydsvenskan om att dess produkter är giftiga och snart kan komma att förbjudas av EU.

Polygiene beskyller lobbyorganisationen Svenskt Vatten för att ha lyckats driva igenom sina "osakliga uppgifter" om silverbehandlade kläder i media.

"Det har pågått en ensidig debatt mot Polygiene, drivet av Svenskt Vatten i över 10 år. Det är olyckligt att Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad väljer att vinkla en artikel baserat på felaktigheter och anonyma källor. Vi har skickat en mängd material och data som bevisar motsatsen. Att påstå att ett behandlat plagg skulle vara giftigt, att teknologin inte fungerar eller att det är ett förbud på gång, är direkt felaktigt", säger Ulrika Björk, vd för Polygiene.

Bolaget beklagar sig också över att artikelförfattarna inte velat ta emot dess vetenskapliga förklaringar eller silvers miljöeffekter, eller hur behandlingen bevisat motverkar lukt.

"Vi har genom åren samlat på oss en mängd testdata baserat på ISO- och branschstandarder som bevisar att behandlingen fungerar utmärkt. Vi har också via våra partners och deras kunder en stor databas med vittnesmål som bekräftar detta", heter det.

Polygiene understryker också att det tvärtom vad som anges i artikeln inte finns något som talar för att EU kan komma att förbjuda silverklorider mot odörer i textilier i dagsläget.

Artikeln om Polygiene fick aktien att rasa nästan 42 procent under skärtorsdagen. Det har lett till att aktien tappat 72 procent i år. Polygiene är noterade på First North.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Polygiene

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Polygiene

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt