Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Powercell

Powercell får order värd cirka 37 miljoner kronor

Bränslecellbolaget Powercell har fått en order värd cirka 37 miljoner kronor från amerikanska Maritime Partners. Ordern ska levereras under tredje kvartalet 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kunden Maritime Partners planerar att under nästa år lansera världens första vätgaselektriska bogserbåt, M/V Hydrogen One. Därutöver ingår också ett antal olika kringtjänster.

Ordern omfattar ett antal bränslecellssystem av modell PowerCellution Marine System 200 med en total effekt på flera megawatt.

"Den här beställningen visar att vår bränslecellsteknologi är ledande i flera avseenden men också att vi framgångsrikt industrialiserat den för kommersiell användning i stora och mycket krävande applikationer. Just vår lyckade industrialisering är avgörande för Powercells möjligheter framåt men också för det teknologiskifte mot ökad hållbarhet som måste ske och som nu och också håller på att ske", säger Richard Berkling, vd för Powercell, i en kommentar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om PowerCell

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien PowerCell

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt