Powercell får order värd cirka 37 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Powercell får order värd cirka 37 miljoner kronor

Powercell

Bränslecellbolaget Powercell har fått en order värd cirka 37 miljoner kronor från amerikanska Maritime Partners. Ordern ska levereras under tredje kvartalet 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kunden Maritime Partners planerar att under nästa år lansera världens första vätgaselektriska bogserbåt, M/V Hydrogen One. Därutöver ingår också ett antal olika kringtjänster.

Ordern omfattar ett antal bränslecellssystem av modell PowerCellution Marine System 200 med en total effekt på flera megawatt.

"Den här beställningen visar att vår bränslecellsteknologi är ledande i flera avseenden men också att vi framgångsrikt industrialiserat den för kommersiell användning i stora och mycket krävande applikationer. Just vår lyckade industrialisering är avgörande för Powercells möjligheter framåt men också för det teknologiskifte mot ökad hållbarhet som måste ske och som nu och också håller på att ske", säger Richard Berkling, vd för Powercell, i en kommentar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om PowerCell

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien PowerCell

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.