Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Priset

Priset för Calliditas Kinpeygo blir 82 170 euro per år i Tyskland - Pareto spår uppgång i aktien

Priset för Calliditas läkemedel Kinpeygo (Nefecon) har satts till 9 130 euro per månad och patient i Tyskland av partnern Stada. Behandlingen är för närvarande avsedd för 9 månader och sedan ett uppehåll på 3 månader, varför helårspriset väntas landa på 82 170 euro.

Efter retail-marginaler och rabatter inklusive effekter från nya regleringar uppskattar Pareto ett slutligt pris på 8 000 euro per månad och patient. Det skriver mäklarhuset i en nyhetsflash.

"Denna prissättning presenterar ytterligare bekräftelse av den starka fördelen med läkemedlet, denna gång genom en första bedömning av betalarens sida i Tyskland. /.../ Detta pris kommer som en motsägelse till vissa marknadsförväntningar som antar en prissättning på mycket lägre nivåer, därför förväntar vi oss en positiv aktiekursreaktion så snart marknaden ser prissättningen i Tyskland", heter det.

Stada lanserade produkten i Europa den 20 september och Pareto uppskattar en vinstdelning med Calliditas på 30 procent av försäljningen. Vidare anser mäklarhuset att det råder bra köpläge i aktien.

"Med dessa positiva framsteg och den senaste tidens misstolkning av Nefecons kliniska prövningsdata ser vi ett unikt köptillfälle med en stark uppsida under de kommande två månaderna och framåt. Vi upprepar därför vår köprekommendation med riktkurs 300 kronor", avslutar Pareto.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Calliditas Therapeutics

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Calliditas Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt