Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Qiiwi

Qiiwi Games brittiska dotterbolag Playright lämnar en statusuppdatering

Spelutvecklingsbolaget Qiiwi Games brittiska dotterbolag Playright Digital Entertainment lämnar statusuppdatering beträffande pågående projekt, spelprototyper och huvudsakliga fokus i första kvartalet 2022, enligt ett pressmeddelande.

I december 2021 utvecklades och mjuklanserades två hyper casual-spelprototyper, Treasure Whacker och Backpacker Hype.

Treasure Whacker har så långt genomfört de initiala marknadsföringstesterna och visat upp lovande nyckeltal. Spelet har även attraherat intresse från tre hyper casual-publicister.

"Backpacker Hype är ett frågesportsspel som inte nått upp till de nyckeltal vi internt satt upp för spelet vilket har lett till att vi omvärderat spelets design och struktur. Vi tror att spelet inte nådde en tillräckligt bred publik på grund av en del komplexa delar i speldesignen. Vi har sedan dess förfinat konceptet till att vara enklare och har för avsikt att göra ett nytt test av spelprototypen under första kvartalet", skriver Qiiwii Games.

Fokus för första kvartalet 2021:

* Pusselplattform: Sedan början av året har bolaget arbetat med att utveckla en pusselplattform som gör att bolaget kan återanvända samma grundelement för flera spel.

* Ny spelprototyp: Det första spelet som Playright gör med den nya pusselplattformen är ett färgfokuserat spel där spelaren inte kan misslyckas, något som blivit mer och mer populärt inom hyper-casual spel. Spelet riktar sig till en kvinnlig publik utan åldersbegränsningar och bolaget har som målsättning att starta mjuklansering under första kvartalet 2022.

* Playright har även skapat ett koncept för ett nytt spel som vi kallar för Backpacker Chef, även här kommer bolagets nya pusselplattform att användas för spelet. Backpacker Chef är inspirerat av en dominobaserad spelmekanik.

* Afrikanska marknaden: Playright har förberett två hyper casual-partyspelskoncept som är speciellt inriktade mot den framväxande afrikanska marknaden. I detta projekt vill Playright samarbeta med en erfaren utgivare för regionen som kommer att göra det möjligt för bolagets spel att ta sig in på en marknad med 650 miljoner mobilanvändare.

* NFTs och Play-2-Earn: Som en del av att leta efter tillväxtmöjligheter för Playright undersöker Playright nu att implementera NFTs, Non-fungible tokens, för några av bolagets spelprototyper och idéer. Playright planerar att implementera ett första test av NFT-aktiverad mekanik mot slutet av första kvartalet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Qiiwi Games

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Qiiwi Games

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt