Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Qiiwi

Qiiwi Games brittiska dotterbolag Playright lämnar en statusuppdatering

Spelutvecklingsbolaget Qiiwi Games brittiska dotterbolag Playright Digital Entertainment lämnar statusuppdatering beträffande pågående projekt, spelprototyper och huvudsakliga fokus i första kvartalet 2022, enligt ett pressmeddelande.

I december 2021 utvecklades och mjuklanserades två hyper casual-spelprototyper, Treasure Whacker och Backpacker Hype.

Treasure Whacker har så långt genomfört de initiala marknadsföringstesterna och visat upp lovande nyckeltal. Spelet har även attraherat intresse från tre hyper casual-publicister.

"Backpacker Hype är ett frågesportsspel som inte nått upp till de nyckeltal vi internt satt upp för spelet vilket har lett till att vi omvärderat spelets design och struktur. Vi tror att spelet inte nådde en tillräckligt bred publik på grund av en del komplexa delar i speldesignen. Vi har sedan dess förfinat konceptet till att vara enklare och har för avsikt att göra ett nytt test av spelprototypen under första kvartalet", skriver Qiiwii Games.

Fokus för första kvartalet 2021:

* Pusselplattform: Sedan början av året har bolaget arbetat med att utveckla en pusselplattform som gör att bolaget kan återanvända samma grundelement för flera spel.

* Ny spelprototyp: Det första spelet som Playright gör med den nya pusselplattformen är ett färgfokuserat spel där spelaren inte kan misslyckas, något som blivit mer och mer populärt inom hyper-casual spel. Spelet riktar sig till en kvinnlig publik utan åldersbegränsningar och bolaget har som målsättning att starta mjuklansering under första kvartalet 2022.

* Playright har även skapat ett koncept för ett nytt spel som vi kallar för Backpacker Chef, även här kommer bolagets nya pusselplattform att användas för spelet. Backpacker Chef är inspirerat av en dominobaserad spelmekanik.

* Afrikanska marknaden: Playright har förberett två hyper casual-partyspelskoncept som är speciellt inriktade mot den framväxande afrikanska marknaden. I detta projekt vill Playright samarbeta med en erfaren utgivare för regionen som kommer att göra det möjligt för bolagets spel att ta sig in på en marknad med 650 miljoner mobilanvändare.

* NFTs och Play-2-Earn: Som en del av att leta efter tillväxtmöjligheter för Playright undersöker Playright nu att implementera NFTs, Non-fungible tokens, för några av bolagets spelprototyper och idéer. Playright planerar att implementera ett första test av NFT-aktiverad mekanik mot slutet av första kvartalet.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Qiiwi Games

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Qiiwi Games

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt