Nyhet

Razzia

Razzia mot Ica på grund av misstänkta insiderbrott - Di

Polisen genomförde på tisdagen en razzia mot Ica-handlarnas Förbund. Orsaken är misstanke om insiderbrott kopplat till när förbundet förberedde ett utköp av dagligvarukoncernen Ica förra hösten. Det rapporterar Dagens industri, Di, och hänvisar till källor.

Uppgifterna bekräftas också av Ekobrottsmyndigheten, EBM.

Ica köptes ut av Icahandlarnas Förbund och AMF och budet lades den 10 november. Under veckorna före budet rusade aktien vilket skapade spekulationer om att det fanns personer med kännedom om planerna.

EBM-åklagaren Jonas Myrdal är kritisk till att ett mångmiljardbud på Stockholmsbörsen kan föregås av vad han beskriver som omfattande informationsläckage. För närvarande är utredningen inriktad på ett mindre antal personer. EBM har dock förhoppningar om att utredningen ska utökas till att omfatta misstankar mot fler personer.

https://www.di.se/nyheter/razzia-mot-ica-misstanker-grova-insiderbrott/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ICA Gruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ICA Gruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt