Nyhet

Redeye

Redeye anser att marknadens framtidsförväntningar för Mestro är för defensiva

Redeye menar att marknadens förväntningar för mjukvarubolaget Mestros tillväxt och lönsamhet är för defensiva. Det framgår av en initierande uppdragsanalys.

"Mestro har flera av Nordens mest framstående fastighetsägare som kunder och kommer att växa såväl på den nordiska hem-marknaden som på kontinenten genom sin etablerade kundbas. Med tanke på att Mestro handlas till cirka 2x EV/försäljning på 2023E, anser vi att marknadens förväntningar på framtida tillväxt och lönsamhet är för defensiv", skriver analyshuset.

Redeye landar i ett motiverat värde om 14,5 kronor i ett basscenario, medan bear- och bullscenario sätts till 6 respektive 24,5 kronor. I skrivande stund handlas aktien upp drygt 9 procent till 11,00 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mestro

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mestro

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt