Redeye höjer helårsestimat för Flexqube
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redeye höjer helårsestimat för Flexqube

Redeye

Efter en stabil kvartalsrapport väljer Redeye att höja helårsprognosen för vagns- och robotteknikbolaget Flexqube. Det framgår av en uppdragsanalys där motiverat värde 79 kronor per aktie lämnas oförändrat.

För Q1 kom Flexqubes nettoomsättning in på 43,5 miljoner kronor, och överträffade Redeyes estimat med 9,1 miljoner kronor. Orderingången kom in på 48 miljoner kronor.

"Vi höjer våra uppskattningar för 2022 med nästan 20 procent. Vi tror att företaget har en lång tillväxtbana framför sig och att rörelsemarginalerna kommer att förbättras genom högre bruttomarginaler, drivet av stordriftsfördelar och en bättre produktmix, och från operating leverage, där rörelsekostnaderna inte kommer att öka lika snabbt som försäljningen", skriver Redeye i sin analys.

Flexqubes aktie handlas för tillfället för 55 kronor, en uppgång med 2,2 procent för dagen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Flexqube

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Flexqube

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.