Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redeye

Redeye höjer helårsestimat för Flexqube

Efter en stabil kvartalsrapport väljer Redeye att höja helårsprognosen för vagns- och robotteknikbolaget Flexqube. Det framgår av en uppdragsanalys där motiverat värde 79 kronor per aktie lämnas oförändrat.

För Q1 kom Flexqubes nettoomsättning in på 43,5 miljoner kronor, och överträffade Redeyes estimat med 9,1 miljoner kronor. Orderingången kom in på 48 miljoner kronor.

"Vi höjer våra uppskattningar för 2022 med nästan 20 procent. Vi tror att företaget har en lång tillväxtbana framför sig och att rörelsemarginalerna kommer att förbättras genom högre bruttomarginaler, drivet av stordriftsfördelar och en bättre produktmix, och från operating leverage, där rörelsekostnaderna inte kommer att öka lika snabbt som försäljningen", skriver Redeye i sin analys.

Flexqubes aktie handlas för tillfället för 55 kronor, en uppgång med 2,2 procent för dagen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Flexqube

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Flexqube

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt