Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redeye

Redeye höjer motiverat värde för Flexqube - anses ha lång tillväxttid framför sig

Efter att vagns- och robotteknikbolaget Flexqube lämnat en Q2-rapport med stark tillväxt väljer Redeye att höja sitt motiverade värde till 87 kronor per aktie (79). Det framgår av en uppdragsanalys.

För det andra kvartalet steg Flexqubes omsättning med nästan 112 procent till 56,1 miljoner kronor. Samtidigt vände bolaget till vinst med ett resultat efter skatt på 0,2 miljoner kronor (-2,8).

"Både intäkterna och lönsamheten var betydligt högre än våra förväntningar, och vi anser att rapporten är en bekräftelse på att Flexqube har nått en ny högre nivå", skriver Redeye i en kommentar.

"Vi tror att företaget har en lång tillväxttid framför sig och att rörelsemarginalerna kommer att förbättras genom högre bruttomarginaler, drivet av stordriftsfördelar och en bättre produktmix, och genom en hävstångseffekt, där rörelsekostnaderna inte kommer att öka lika snabbt som försäljningen".

Flexqubes aktie har handlats upp med 7 procent till kursen 61,4 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Flexqube

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Flexqube

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt