Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redeye

Redeye kapar motiverat värde för Isofol Medical i alla scenarier

Redeye sänker sitt värderingsintervall för Isofol till 0-2,8 från 8-55 kronor per aktie, efter bolagets fas 3-misslyckande.

"Vi sänker vårt bas-scenario till 1,0 krona (24 kronor) per aktie. Denna reviderade värdering återspeglar en rabatt på cirka 50 procent mot Isofols kassaposition i Q1 2022, för att ta hänsyn till framtida kassaförbränning tills företaget kan välja att dela ut återstående medel till aktieägarna. Det uppskattar också det avlägsna scenariot att Isofol kan lyckas få godkännande för arfolitixorin i en undergrupp av mCRC-patienter [Redeye estimerar 5 procents sannolikhet för detta]", skriver analyshuset och fortsätter: "Vårt bear-scenario återspeglar att Isofol bränner alla sina pengar innan verksamheten avvecklas. Vårt bull-scenario utgör en något mer optimistisk chans för att Isofol når marknaden med arfolitixorin för att adressera en undergrupp av mCRC-patienter (sannolikhet 9 procent). Vi kommer överväga att ändra våra antaganden när Isofol uppdaterar marknaden om slutgiltiga AGENT-data, dess framtida planer och interaktioner med tillsynsmyndigheter", avslutar analysfirman.

Idag har aktien återhämtat sig runt 11 procent till 1,44 kronor, efter att ha fallit cirka 85 procent igår.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Isofol Medical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Isofol Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt