Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redeye

Redeye spår en eventuell nyemission i Active Biotech andra halvan av året

Forskningsbolaget Active Biotech hade per den sista december en kassa på 53,1 miljoner kronor, vilken räcker minst fram till fjärde kvartalet. Det skriver Redeye i en färsk analys. Med anledning av det spår analyshuset att en företrädesemission kan ske mot andra halvan av året.

"Vi har ändrat godkännandevägen för tasquinimod och tagit bort accelererat godkännande som monoterapi. Vi antar fortfarande ett licensavtal efter fas IIb men antar nu en partnersponsrad fas III innan godkännande. Vi sänker LOA [Likelihood of Approval] för tasquinimod men har höjt det för laquinimod och naptumomab", skriver analyshuset.

Redeye sänker sitt motiverade värde från 3,2 till 2,5 kronor i ett basscenario.

I skrivande stund handlas Active Biotech till 1,096 kronor per aktie.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Active Biotech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Active Biotech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt