Rejält minskad vinst för Apotea under 2022
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rejält minskad vinst för Apotea under 2022

Rejält

Nätapoteket Apotea, som återfinns i investeringsbolaget Creades portfölj, ökade omsättningen med från 4 580 till 4 883 miljoner kronor under 2022. Dock krympte vinsten från 105 miljoner till 18 miljoner kronor.

"Förra året var det trögare på marknaden än vad vi hade trott. Vi nådde inte riktigt upp till budgeten och då har vi fått anpassa kostnadskostymen till en viss nivå", säger Apoteas grundare och vd Pär Svärdson i en intervju med Breakit.

Han tillägger att bolaget haft mycket extra kostnader för bristande lagerkapacitet, men att man nu håller på att bygga ut kapaciteten.

I dagsläget kan bolaget hantera 50 000 paket om dagen men målsättningen är att fördubbla detta med den nya kapaciteten, säger Svärdson.

Apotea-chefen uppger vidare att bolaget kommer att behöva anställa fler och att man inte är i behov av att resa nytt kapital.

https://www.breakit.se/artikel/36203/apoteas-vinst-kapas-rejalt-trogare-an-vi-trott?utm_medium=newsletter&utm_source=Breakit_Premium

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Apotea

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.