Nyhet

Rekordstor

Rekordstor notering på gång i Förenade Arabemiraten - BN

Abu Dhabis största oljebolag Adnoc och österrikiska Borealis vill sälja 10 procent av aktierna i sitt gemensamt ägda kemibolag Borouge under en notering. För detta väntas duon erhålla 2 miljarder dollar vilket gör listningen till den största någonsin i Förenade Arabemiraten. Det rapporterar Bloomberg News.

Sju ankarinvesterare tillkommer i samband med noteringen, däribland indiska miljardären och Asiens rikaste person Gautam Adani som åtagit sig att teckna aktier för 75 miljoner dollar.

Borouges värdering i samband med noteringen väntas överstiga 20 miljarder dollar.

Den nya rekordnoteringen kan ses mot bakgrund av en ökad IPO-aktivitet i regionen. Detta är ett resultat av Ukrainakriget som tryckt upp oljepriserna och därmed även värderingarna på bolagen i oljetunga Mellanöstern. Många passar på att ta hem vinsterna medan rådande läge pågår.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-05-23/uae-chemicals-firm-borouge-seeks-to-raise-2-billion-from-ipo

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt