Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rekrytering påbörjas för Amniotics-studie med sjukhusinlagda covid-19-patienter

Stamcellsbolaget Amniotics meddelar att flera batcher av PulmoStem har certifierats av företagets sakkunnige person (QP). Prövningscentra i Storbritannien och Sverige kommer kunna påbörja rekryteringen av försökspersoner i den första fas 1/2-studien i människa av sjukhusinlagda covid-19 patienter. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Under sommaren har vi arbetat intensivt med att slutföra förberedelserna av prövningscentra och förbereda för frisläppningen av PulmoStem för vår första kliniska prövning. Vi är därför mycket glada över att meddela att Amniotics QP har frisläppt flera batcher av PulmoStem till studiens prövningscentra, vilket innebär att vi är redo för start av studien. Vi räknar med att ha de första patienterna inskrivna inom kort och att kunna presentera resultat från studien under andra halvåret 2023", säger Kåre Engkilde, vd på Amniotics.
9-18 patienter sjukhusinlagda med covid-19 kommer rekryteras. Studien kommer att inkludera sekundära och explorativa effektmått relaterade till lungregenereringsindikatorer, biomarkörer för inflammatoriskt svar och andra kliniska effektresultat.

Studien har tidigare godkänts av tillsynsmyndigheterna i Storbritannien av MHRA och i Sverige av Läkemedelsverket.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Amniotics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Amniotics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt