Nyhet

Renault

Renault kommer diskutera nytt elbilsföretag med Nissan och Mitsubishi

Franska biltillverkaren Renault kommer inleda samtal om ett nytt elbilsföretag med sina allianspartners Nissan och Mitsubishi. Det säger företagets vd Luca de Meo till Nikkei Asia.

Det var under den franske toppchefens resa till Tokyo som han svarade på frågan om ett eventuellt samarbete.

- Naturligtvis är vi mycket öppna och kommer att diskutera dessa saker. I framtiden kommer vi att ha många projekt tillsammans, uppges Luca de Meo ha sagt till Nikkei.

I februari meddelade Renault att de övervägde en avknoppning av sin elbilsverksamhet. Nikkei erfar att Renault kommer föreslå för Nissan och Mitsubishi att investera i det nya företaget.

Det krävs stora investeringar för att starta en elbilsverksamhet. Renault uppges vilja börsnotera företaget, vilket kan samla ihop framtida kapital.

Renault, Nissan och Mitsubishi planerar att dela på cirka 70 procent av viktiga komponenter för elbilar under de kommande åren, bland annat motorer och batterier. Alliansen ska lansera 35 elbilsmodeller fram till 2030 och spendera sammanlagt 23 miljarder euro fram till 2026 på utvecklandet av elfordon.

Både Nissan och Mitsubishi har erfarenhet när det gäller elbilsproduktion. Mitsubishi inledde produktion av elbilar 2009, och Nissan 2010.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Renault

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Renault

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt