Nyhet

Renault

Renault tittar på att överföra sitt ägande i ryska Avtovaz till lokal aktör - BN

Franska bilkoncernen Renault överväger att överföra sitt majoritetsägande i ryska Avtovaz till en lokal aktör som ett sätt att lämna Ryssland. Det enligt källor till Bloomberg.

En överföring av ägandet uppges vara det föredragna alternativet eftersom det befriar Renault från det juridiska ansvaret för tillverkningen av Lada-bilar.

Renault äger 68 procent i Avtovaz. Den andra delägaren är Rostec men Renault kan inte göra överföringen till dem då de är under sanktioner.

Avtovaz tillverkar Rysslands två bästsäljande bilar, inklusive Lada som har en femtedel av marknaden. Avtovaz har också en betydligt högre rörelsemarginal på 8,7 procent jämfört med Renaults på 0,6 procent förra året, enligt årsredovisningen.

Renault, som får 10 procent av sin försäljning från den ryska marknaden, har backat 22 procent sedan Rysslands invasion av Ukraina. Aktien tappar ytterligare 3,2 procent på Parisbörsen under onsdagen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Renault

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Renault

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt