Nyhet

Respiratorius

Respiratorius avknoppning Arcede Pharma handlas i premiärhandeln på Spotlight

Arcede Pharma började i dag den 29 juni att handlas på Spotlight Stock Market. Aktien handlas med kortnamnet ARCEDE.

Arcede Pharma är ett svenskt forskningsbolag med inriktning på kronisk obstruktiv lungsjukdom, KOL, och svår astma.

Respiratorius hade inför noteringen delat ut aktier i Arcede Pharma till sina aktieägare. Villkoren i avknoppningen var 1:50, innebärande att 50 aktier i Respiratorius gav en aktie i Arcede Pharma.

Arcede Pharma har hittills i dag handlats till 4,95 kronor som högst betalt och 3,50 kronor som lägst betalt. Klockan 09.40 var senast betalt 3,80 kronor. Aktier för 378 000 kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 5,85 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 22,2 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Respiratorius

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Respiratorius

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt