Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rhovac når inte sitt primära effektmått i Bravac-studien

Forskningsbolaget Rhovac meddelade på söndagskvällen att fas 2b-studien i prostatacancer Bravac med läkemedelskandidaten RV001 (onilcamotide) inte nådde sitt primära effektmått.

Det primära måttet var att förhindra progression, definierat som en fördubbling av PSA (biokemiskt återfall hos patienter), kliniskt återfall eller dödsfall.

Enligt bolaget ger den primära resultatanalysen "tyvärr lite hopp om en licens- eller förvärvsaffär baserat enbart på studieresultaten."

"Vi kommer nu att minimera utgifterna, samtidigt som vi utvärderar studieresultaten ytterligare, i syfte att komma med konkreta rekommendationer om hur vi ska gå vidare, och att kommunicera detta i slutet av juni", kommenterar vd Anders Månsson.

Rhovac är listade på Spotlight med ett marknadsvärde på 646 miljoner kronor. Största ägare är fastighetsmiljardären Rutger Arnhult som sitter på drygt 20 procent av aktierna.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om CHOSA Oncology

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien CHOSA Oncology

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt