Rizzo Group genomför företrädesemission med stor utspädning - 11:1
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rizzo Group genomför företrädesemission med stor utspädning - 11:1

Sko- och accessoarbolaget Rizzo Group har beslutat om en partiellt garanterad företrädesemission på 130-153 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rizzo avser även att genomföra en riktad nyemission på högst 32 miljoner kronor till Zenith Management. Zenith har vidare lämnat ett garantiåtagande som uppgår till 50 miljoner kronor, motsvarande cirka 38 procent av det lägsta antalet och cirka 33 procent av det högsta antalet B-aktier som kan emitteras i företrädesemissionen.

Styrelsen har även säkrat 30 miljoner kronor genom ett låneavtal med Zenith. Lånet är ett konvertibellån och löper med en årlig ränta om 15 procent. Lånet betalas kvartalsvis. Zenith har även ställt upp med ett brygglån om 50 miljoner kronor. Lånet har en ränta om 6 procent.

Villkoren för företrädesemissionen är som följer. En aktie ger en teckningsrätt. En teckningsrätt ger rätt att teckna elva aktier, 11:1. Teckningskursen är 0,1 kronor.

Emissionskostnaderna bedöms bli 5 miljoner kronor.

Rizzo Group avser att använda stora delar av pengarna för att lösa diverse skulder, 70 procent. Resterande del av emissionsbeloppet kommer att användas för den löpande verksamheten.

Vidare kommer företaget också, om extra stämman godkänner företrädesemissionen, att genomföra en riktad emission med teckningskurs 0,15 kronor för att lösa skuldpaketet från Zenith och det är även en förutsättning för att Zenith skall kunna garantera emissionen.

Extra stämma hålls den 27 mars. Sista dag för handel inklusive rätt att erhålla teckningsrätter är den 27 mars. Teckningsperioden är 31 mars till 14 april.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Rizzo Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Rizzo Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt