Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

RMD

RMD godkänd för notering på Spotlight

Railway Metrics and Dynamics Sweden, RMD, har godkänts för notering på Spotlight Stock Market med första beräknad noteringsdag den 15 september. Det meddelar börsen i ett pressmeddelande.

Bolaget är ett svenskt teknikföretag som är grundat 2011 och som utvecklar och säljer en heltäckande systemplattform för analys och övervakning av transport och infrastruktur i realtid.

Erbjudandet består av total emission omfattande maximalt 3 000 000 units där varje unit består av en (1) aktie, en (1) vederlagsfri teckningsoption av serie TO1 och en (1) vederlagsfri teckningsoption av serie TO2.

Teckningskursen är 4,00 kronor per unit. Om samtliga units i erbjudandet tecknas kommer bolaget att tillföras en bruttolikvid om cirka 12,0 miljoner kronor, före avdrag för transaktionskostnader om cirka 2,3 miljoner.

Det finns även en utökningsoption bestående av ytterligare högst 1 500 000 units. Om samtliga units i utökningsoptionen tecknas kommer bolaget att tillföras en bruttolikvid om ytterligare cirka 6,0 miljoner kronor, före avdrag för transaktionskostnader om cirka 0,4 miljoner.

Erbjudandet innefattar även teckningsåtagande om cirka 4,25 miljoner kronor och garantiåtagande om cirka 7,75 miljoner kronor, vilket totalt motsvarar cirka 100 procent av erbjudandet. Minsta teckningspost är 1 250 units.

Teckning av units ska ske under tiden från den 22 augusti 2022 till och med den 7 september 2022.

RMD:s värdering uppgår till cirka 58,7 miljoner kronor (pre-money).

”En listning av RMD:s aktie på en publik marknadsplats har länge legat på bolagets agenda. Med en färdigutvecklad plattform i kombination med att vi har påbörjat kommersialiseringsfasen anser vi att vi är redo att ta nästa steg i bolagets utveckling", säger vd Jan Lindqvist i en kommentar.

Han fortsätter:

"Järnvägsindustrin har under lång tid upplevt ett digitaliseringsbehov och vi är övertygade om att RMD kommer att vara en del av den tekniska utvecklingen på den så kallade smarta järnvägsmarknaden. Det märker vi inte minst på det antal förfrågningar vi fått, från såväl nationella som internationella aktörer, under våren. Med vårt plattformssystem, vilket bygger på artificiell intelligens, kommer vi kunna bidra till en effektivare, säkrare och mer lönsam järnväg. Vidare ser bolaget stora möjligheter i att applicera vår patenterade teknik och kunskap på andra marknadsvertikaler, såsom andra transportalternativ, infrastruktur och människor. Genom erbjudandet vill vi ge investerare chansen att ta del av den spännande tillväxtresa vi har framför oss”.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Railway Metrics & Dynamics

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Railway Metrics & Dynamics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.