Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rocker

Rocker omstrukturerar och varslar personal - Breakit

Fintech-bolaget Rocker tvingas till omstruktureringar som berör runt 15 procent av de anställda, skriver Breakit.

Rocker backas av börsnoterade Schibsted som också är största ägare. Den senaste årsredovisningen för Rocker visade att bolagets förlust nästan dubblades till 143 miljoner kronor medan omsättningen ökade från 90 till 106 miljoner.

Nu tvingas bolaget strukturera om i organisationen, vilket innebär att runt 15 procent av personalen berörs av uppsägningar och omplaceringar.

“Utifrån rådande marknadsläge har vi tyvärr varit tvungna att göra justeringar i organisationen och pausa vissa satsningar”, säger vd och grundare Jonas Hultin till Breakit.

Åtgärderna innebär att sex personer kommer att få lämna bolaget. Rocker var förra året aktuella för en notering på Nasdaq First North men den ställdes in i sista stund.

https://www.breakit.se/artikel/35164/rocker-tvingas-skara-ner-ett-av-de-tuffaste-beslut-jag-har-behovt-ta

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt