Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rugvista

Rugvista ökar omsättning och vinst

E-handelsbolaget Rugvista ökar såväl omsättningen som vinsten i det andra kvartalet.

Omsättningen steg 13,1 procent till 140,6 miljoner kronor (124,3). Organisk nettoomsättningstillväxt uppgick till 22,6 procent.

Bruttomarginalen ökade till 64,1procent (62,2).

Rörelseresultatet blev 24,8 miljoner kronor (23,0), med en rörelsemarginal på 17,6 procent (18,5).

Resultatet efter skatt blev 18,6 miljoner kronor (17,5), en ökning med 6,3 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 0,89 kronor (0,87).

"Vår Q2 organiska nettoomsättningstillväxt på 22,6 procent var särskilt tillfredsställande med tanke på det starka jämförelsetalet och det ovanligt varma vädret i större delen av Europa under andra halvan av kvartalet", skriver vd Michael Lindskog.

Han ser tuffa jämförelsetal framöver.

"När jag blickar framåt mot andra halvan av året så kommer vi att möta tuffa Q4 jämförelsetal och effekten av en potentiell post-Covid-19 era är osäker. Oaktat detta så är vi väl förberedda i alla våra interna funktioner för att kunna kapitalisera på den kommande högsäsongen."

Lagret har fyllts på inför högsäsongen, skriver bolaget.


Rugvista, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning140,6124,313,1%
Rörelseresultat24,823,07,8%
Rörelsemarginal17,6%18,5%
Nettoresultat18,617,56,3%
Resultat per aktie, kronor0,890,872,3%


http://media.finwire.com/media/FWS0064D03-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om RugVista

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien RugVista

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt