RugVista aktie | RUG | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

RugVista aktie • RUG • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnRugVista
StatusNoterad
TickerRUG
ListaFirst North
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschMöbler & Inredning
UtdelningJa
Första handelsdag18 Mar 2021
Nästa rapport08 May
Antal ägare Avanza1,461 st
Antal ägare Nordnet687 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
RugVista Group är verksamma inom detaljhandelsbranschen. Bolaget erbjuder onlineförsäljning av mattor via webbutiker. Utbudet är brett och består utav design- och traditionella mattor under egna varumärken. Via sin plattform erbjuds hemleverans till konsumenter i stora delar av Europa. Kunderna är huvudsakligen privata aktörer runtom den europeiska marknaden. RugVista Group grundades 2005 och har sitt huvudkontor i Limhamn.
Dölj beskrivning ▲

Köpa RugVista

Analysera RugVista

Handla RugVista

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om RugVista

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Bolag i samma branch som RugVista

Harvia är en tillverkare av bastuanläggningar. Produktutbudet består av helhetslösningar som inkluderar färdiga bastu- och spaanläggningar, samt elektriska bastuaggregat, vedeldade bastuugnar och tillhörande inredning.

Nobia är ett tillverkningsbolag. Bolaget är specialiserade inom tillverkning och utveckling av kökslösningar.

Svedbergs Group är ett företag som investerar i oberoende företag specialiserade på design, produktutveckling och försäljning av hållbara badrumsprodukter och tjänster.

Tulikivi är en finsk producent av brasugnar. Produktsortimentet är brett och ugnarna är gjorda i täljsten.

The Home Depot är en tillverkare och återförsäljare av hem- och inredningsprodukter.

Desenio Group är verksamma inom konsumentbranschen.

FAQ - Vanliga frågor och svar om RugVista

Ska man investera i RugVista aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i RugVista en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i RugVista.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har RugVista utdelning och direktavkastning?

Ja, RugVista har utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer RugVista rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-05-08.

Det är altså 14 dagar kvar till nästa rapport i RugVista.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

RugVista senaste rapport

Länk till senaste rapporten från RugVista: Press release Rugvista Group Annual- and Sustainability Report 2023 - Rugvista Group AB (publ) – publishes Annual and Sustainability Reports for January–December 2023

RugVista senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för RugVista i sitt senaste utlåtande: Carnegie höjer riktkursen för Rugvista till 77 kronor (73), upprepar köp - BN. Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som RugVista

Många som är intresserade av RugVista titar ofta på andra bolag i samma branch, Möbler & Inredning. Några av de mest populära bolagen är Harvia från Finland, Nobia från Sverige och Svedbergs från Sverige

RugVista forum

Var kan jag diskutera RugVista och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör RugVista: RugVista forum.

När du har hittat ett aktieforum för RugVista som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i RugVista via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter RugVista

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i RugVista

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i RugVista!

STÄNG X
Handla aktier i RugVista
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går RugVista aktie att handla på börsen?

Ja, RugVista är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för RugVista.

Vad har hänt med RugVista aktien?

Här är den senaste nyheten där RugVista nämns: Rugvistas styrelse föreslås till omval.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med RugVista aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker RugVista aktien - är den övervärderad?

RugVista kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger RugVista aktien - är den undervärderad?

RugVista kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i RugVista aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i RugVista. Hos dessa nätmäklare kan du även se RugVista aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera RugVista?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien RugVista på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.