Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

RWE köper Con Edison CEB för 6,8 miljarder dollar

Tyska kraftjätten RWE förvärvar det amerikanska bolaget Con Edison CEB för 6,8 miljarder dollar. Affären nästan fördubblar RWE:s portfölj av förnybar energi i USA till 7 gigawatt i drift, enligt ett pressmeddelande.

"Förvärvet av Con Edison Clean Energy Businesses är ett stort lyft för RWE:s gröna expansion i USA, en av de mest attraktiva och snabbast växande marknaderna för förnybar energi", säger RWE:s vd Markus Krebber.

"Den unika kombinationen av kompletterande portföljer inom landbaserad vindkraft, solenergi och batterier skapar ett av de ledande företagen inom förnybar energi på den amerikanska marknaden".

Runt 90 procent av Con Edison CEB:s operationella kapacitet ligger i solenergi. Bolaget har en pipeline på mer än 7 gigawatt.

Enligt RWE kommer förvärvet hjälpa till att öka intäkterna. RWE upprepar även sitt finansiella mål om en utdelning på 0,9 euro per aktie 2022.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om RWE

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien RWE

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt