Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Safe

Safe at Sea minskar omsättning - drabbades av leveransstörningar

Räddningsbåtstillverkaren Safe at Sea redovisar små resultatförändringar under det första kvartalet. Bakgrunden var störningar i leveranserna.

Omsättningen sjönk 70 procent till 0,9 miljoner kronor (3,0).

Rörelseresultatet samt resultatet före och efter skatt blev -1,4 miljoner kronor (0). Resultat per aktie hamnade på -0,075 kronor (0,00).

"Vi gick in i året med en stor orderstock, bolagets största någonsin. Men pga covidrelaterade
leveransförseningar av komponenter från underleverantörer så har vi inte kunna leverera ut enligt plan", skriver vd Marianne Wittbom.

Safe at Sea-chefen skriver att man nu successivt kan utöka sina utåtriktade aktiviteter i spåren av att coronapandemin har klingat av.

"Marknadsbilden är fortfarande svårtolkad för innevarande år där vi upplever en avvaktan från många kunder pga oro i spåren efter Ukraina kriget, men också pga höjda priser och långa ledtider som ett resultat av den långa pandemin", skriver hon vidare.

Safe at Sea-chefen ser bolagets position som god.

"Våra produkter fortsätter att övertyga räddningstjänster runt om i världen och vi ser goda
förutsättningar för att ytterligare öka försäljningsvolymerna och att etablera våra produkter på nya geografiska marknader", avslutar hon sitt vd-ord.


Safe at Sea, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning0,93,0-70,0%
Rörelseresultat-1,40
Resultat före skatt-1,40
Nettoresultat-1,40
Resultat per aktie, kronor-0,0750,00


http://media.finwire.com/media/FWS0073518-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Safe at Sea

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Safe at Sea

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt