Nyhet

Sagax styrelse föreslås till omval

Aktieägarna i fastighetsbolaget Sagax kallas till årsstämma onsdagen den 11 maj i Stockholm.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om en utdelning på 2,15 kronor per A- och B-aktie. Det föreslås även en utdelning på 2,00 kronor per D-aktie, med kvartalsvis utbetalning på vardera 50 öre per aktie.

Valberedningen föreslår omval av den sittande styrelsen, bestående av styrelseordförande Staffan Salén och styrelseledamöterna Johan Cederlund, Filip Engelbert, David Mindus, Johan Thorell och Ulrika Werdelin.

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om införandet av ett incitamentsprogram i form av teckningsoptioner riktat till anställda.

Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemission av A-, B- och D-aktier, teckningsoptioner och konvertibler, motsvarande en ökning av antalet aktier med högst 10 procent. Styrelsen vill även bemyndigande från stämman att besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sagax

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sagax

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt