Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Samsungs

Samsungs Lee ska träffa Masayoshi Son - kan komma att diskutera Arm

Samsung Electronics vice ordförande och de facto ledare av konglomeratet, Lee Jae-yong, kommer att träffa Softbanks vd Masayoshi Son när han besöker Seoul nästa månad. Enligt Lee kan samtalet potentiellt beröra brittiska chipdesignbolaget Arm. Det uppgav han till pressen, rapporterar The Korea Herald.

Lee sade att Son förmodligen kommer komma med ett förslag, men att han i nuläget inte vet vad det kan vara.

Lee är nyss hemkommen från Storbritannien där han närvarade vid drottning Elizabeths begravning. Han sade att han inte träffade några företrädare från Arm under sin vistelse.

Softbank har tidigare försökt sälja Arm till Nvidia men affären stoppades av regulatorer. Därefter har fokus skiftat över till en listning i London.

http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20220921000730

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt