Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Samtal

Samtal om tyska fotbollsrättigheter nära att återupptas - BN

Tysklands professionella fotbollsorganisation gör sig redo att återuppta samtalen med riskkapitalbolag om försäljningen av ett paket med medierättigheter. Det skriver Bloomberg News och hänvisar till personer med insyn i frågan.

Deutsche Fussball Liga, som förfogar över landets två högsta ligor, överväger att inkludera både sina inhemska och internationella rättigheter i en eventuell affär, enligt källorna.

Organisationen har övervägt att sälja så mycket som 20 procent av en ny medieenhet, som skulle kunna värderas till cirka 18 miljarder euro, rapporterade Bloomberg News förra året.

Tidigare försök att genomföra en affär har stött på hinder trots det starka intresset från privata kapitalbolag som vill få en exponering mot världens mest populära sport. Advent International, Blackstone, CVC Capital Partners, EQT och KKR har alla övervägt att investera i den tyska ligan, har personer med insyn i saken tidigare sagt. CVC har redan gjort liknande affärer i Spanien och Frankrike.

Tysklands Bundesliga är en av Europas största ligor och hemvist för lag som Bayern München och Borussia Dortmund.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om EQT

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien EQT

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.