Nyhet

Sandviks vd räknar med färre förvärv framåt - Di

Verkstadsbjässen Sandvik väntas växla ned tempot kring förvärv efter att ha genomfört totalt 14 stycken under 2021. Det uppger vd Stefan Widing till Dagens industri i samband med bolagets kapitalmarknadsdag.

Enligt Widing kommer det bli färre förvärv till följd av att bolaget åstadkommit mycket av det man ville göra fram tills 2025.

“Det har gått snabbare än vi hade trott. Nu är fokus att integrera och få ut synergier i de förvärv vi har gjort men det beror också på att vi har använt en del av utrymmet i balansräkningen”, säger Sandvik-chefen.

Sandvik har inför kapitalmarknadsdagen presenterat nya mål, däribland en tillväxt på 7 procent över en ekonomisk cykel genom organisk ökning och tillväxt, samt en ebita-marginal på 20-22 procent. Tidigare var målen en tillväxt på minst 5 procent en rörelsemarginal på över 16 procent.

Sandvik-aktien stiger 2,6 procent på Stockholmsbörsen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sandvik

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sandvik

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt