Nyhet

Sanofi ingår samarbete med sydkoreanska ABL Bio kring läkemedel mot Parkinsons

Franska läkemedelsbolaget Sanofi och sydkoreanska ABL Bio ingår ett exklusivt samarbete och licensavtal avseende läkemedelskandidaten ABL301 för Parkinsons sjukdom och andra potentiella indikationer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Som en del av partnerskapet kommer Sanofi att erlägga en förskottsbetalning på 75 miljoner dollar till ABL Bio. Den senare kan också komma att få ytterligare 985 miljoner dollar i milstolpebetalningar, samt royalties och en del av nettoomsättningen om produkten når marknaden. Sanofi får i gengäld rätten att sälja ABL 301 världen över.

ABL301 befinner sig fortfarande i utvecklingsfas. De prekliniska och tidiga kliniska studierna kring produkten kommer att ledas av ABL Bio.

https://www.prnewswire.com/news-releases/abl-bio-enters-global-collaboration-and-license-agreement-with-sanofi-to-advance-abl301-for-the-treatment-of-parkinsons-disease-301458951.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sanofi

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sanofi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt