Nyhet

Sanofi vill utveckla mRNA-vaccin - ska investera 935 miljoner euro kommande åren - BN

Franska läkemedelsjätten Sanofi planerar att investera omkring 935 miljoner euro kommande år för att utveckla mRNA-vaccin. Det rapporterar Bloomberg News.

mRNA-tekniken ligger bakom några av de mest effektiva vaccinen mot covid-19. Investeringarna är en del av det globala investeringsprogram om 2 miljarder euro som tillkännagavs i juli förra året - för att påskynda bolagets mRNA-strategi.

Sanofi meddelade även sin avsikt att skapa en fullständig teknologisk värdekedja i Frankrike, från forskning och utveckling till produktion av vacciner.

Franska regeringen uppges stödja programmet.

Sanofi beslutade i september i fjol att avbryta arbetet med sitt eget covid-vaccin, efter att ha drabbats av förseningar. Bolaget förvärvade förra året även Translate Bio för 3,2 miljarder dollar -med syftet att få fart på satsningarna kring området.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sanofi

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sanofi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt