Nyhet

SAS förhandlingar med pilotfacken pausade, återupptas under måndagen

Förhandlingarna mellan flygbolaget SAS och pilotfacken under helgen gav inget konkret resultat. Nu har en paus tagits innan förhandlingarna återupptas på måndagen, rapporterar SVT.

Pausbeskedet kommer efter att de två sidorna förhandlat i drygt ett dygn med kortare pauser.

“Vi är helt enkelt så trötta att vi inte kan hålla ögonen öppna, det är enbart därför vi avslutar nu. Vi fortsätter tidigt i morgon”, sade Jan Levi Skogvang, ordförande norska pilotföreningen, till NRK.

Enligt Roger Klokset, ordförande för SAS pilotförbund i Norge, är det oklart ifall parterna kommer att nå en lösning under måndagen. Det får “ta den tid det tar”, säger han.

Pilotstrejken har nu pågått i två veckor. Enligt NRK är strejkrätten en stridsfråga där parterna inte kommit överens.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sas-forhandlingarna-aterupptas-pa-lordagen

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SAS

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SAS

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt