SAS överens med piloterna - strejken över
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SAS överens med piloterna - strejken över

Flygbolaget SAS har kommit överens med pilotfacken om ett nytt kollektivavtal vilket sätter punkt för den 15 dagar långa strejken. Det framgår av ett pressmeddelande.

De två sidorna är överens om ett nytt 5,5 årigt avtal som inkluderar kostnadsbesparingar i linje med målen i SAS Forward-planen avseende piloternas villkor, samt tar bolaget ett steg närmare det övergripande målet om årliga besparingar på 7,5 miljarder kronor.

Vidare har SAS åtagit sig att återanställa 450 piloter gradvis fram till 2024 samt beviljat att piloternas ges en oprioriterad fordran på 1 miljard kronor i bolagets frivilliga finansiella rekonstruktionsprocess. Också tidigare rättsprocesser startade mot bolaget av pilotföreningarna eller enskilda piloter kommer att dras tillbaka.

"Med kollektivavtalen på plats kommer SAS nu också att kunna gå vidare i processen för att säkra finansieringen av bolagets löpande verksamhet under den frivilliga finansiella rekonstruktionsprocessen. Bolaget förväntar sig att finansieringsprocessen slutförs inom kommande veckor", skriver SAS.

Enligt SAS bedömningar väntas strejken ha haft en finansiell effekt som överstiger 1,5 miljarder kronor. Den har påverkat cirka 370 000 passagerare och lett till cirka 3 700 inställda flyg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SAS

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SAS

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt