Nyhet

SAS piloter röstar för nytt kollektivavtal

Flygbolaget SAS piloter har röstat för det nya kollektivavtalet. Det framgår av ett pressmeddelande från Svensk Pilotförening.

"Svensk Pilotförening (SPF) har avslutat medlemsomröstning om nytt kollektivavtal. Medlemmarna har röstat ja till avtalet och SAS lokala sektion inom SPF tar nu avtalet vidare för godkännande hos SPF föreningsstyrelse".

Det nya avtalet omfattar alla piloter på SAS, även de inom dotterbolagen SAS Connect och SAS Link. Genom att rösta igenom avtalet har piloterna gått med på lönesänkningar och arbetsveckor upp emot 60 timmar.

Enligt SPF har många medlemmar röstat ja i solidaritet med de yngre samt tagit ansvar för SAS svåra situation. Det nya avtalet träder i kraft den 1 oktober och gäller i fem år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SAS

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SAS

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt