Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SAS piloter säger nej till tidsbegränsade kostnadssänkningar, kräver istället högre löner

SAS fyra pilotföreningar har meddelat sina medlemmar att det inte längre är aktuellt med att acceptera ett erbjudande om tidsbegränsade kostnadssänkningar. Det framgår av ett brev till medlemmarna, rapporterar norska Dagens Næringsliv.

Föreningarna påpekar att man erbjöd SAS tidsbegränsade krisavtal två gånger under pandemin, vilket hade stärkt bolagets ekonomi. Men istället fick man ett nej och såg SAS förlänga väsentliga försämringar i villkoren. Nu kräver piloterna förbättringar i dagens avtal, vilket innebär höjda löner och bättre villkor. Det skulle också innebära rejält ökade kostnader för SAS.

Pilotfacket har varslat om strejk från och med den 29 juni. Under tiden pågår medlingsförhandlingar mellan piloterna och bolaget.

https://www.dn.no/luftfart/sas/sas-pilot-group/sas-pilotene-i-brev-til-medlemmene-avblaser-kostnadskutt-og-vil-i-stedet-ha-okt-lonn-og-bedre-vilkar/2-1-1237902

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om SAS

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien SAS

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt