Nyhet

SAS siktar på att säkra rekonstruktionsfinansiering i USA vid mitten av augusti - BN

Flygbolaget SAS avser att välja en långivare som ska finansiera dess rekonstruktion i USA och färdigställa allt detta i mitten av augusti. Det uppgav bolagets advokat Gary Holtzer i ett domstolsförhör, rapporterar Bloomberg News.

Holtzer sade att bolaget är optimistiskt om att kunna säkra en finansiering på 700 miljoner dollar på kort sikt.

Därutöver kommer bolaget också att snart be konkursdomaren att skriva under dess nya kollektivavtal med piloterna, sade advokaten.

SAS ansökte om konkursskydd i USA under Chapter 11 i början av månaden. En sådan ansökan ger bolaget andrum att omstrukturera verksamheten för att kunna fortsätta vidare på en lönsam väg. Konkursansökningen kom efter att pilotstrejken bröt ut, som dock nu är avslutad. SAS har tidigare uppgett att man siktar på att slutföra domstolsprocessen i USA inom 9-12 månader.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SAS

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SAS

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt