Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Saudiarabien

Saudiarabien ska satsa miljarder i gamingsektorn - tidigare investerat i Embracer

Saudiarabiens statligt finansierade spelkonglomerat The Savvy Gaming Group planerar investera omkring 38 miljarder dollar i gamingsektorn framöver, framgår det av ett pressmeddelande på torsdagen. Bolaget äger sedan tidigare en stor post i svenska Embracer efter en riktad nyemission i juni.

Vidare förklaras det att 13 miljarder av summan är öronmärkt för "förvärv och utveckling av ett ledande spelförlag för att bli en strategisk utvecklingspartner", utan att gå in på några specifika detaljer. Samtidigt är 18 miljarder dollar avsatta för minoritetsinvesteringar.

Savvy Gamings ambitioner beskrivs enligt nyhetssajten Axios vara både lokala och globala, innehållandes planer på att bygga upp e-sportorganisationer i Mellanöstern samt studios som gör spel för en global publik.

Saudiarabien har via sin förmögenhetsfond, Public Investment Fund, också byggt upp positioner i Activision Blizzard, Electronic Arts och Nintendo. Savvy förvärvade också ESL Gaming från svenska MTG i våras.

Satsningen från Saudiarabien har dock stött på hård kritik, där bedömare anser att tillvägagångsätten är ett sätt för landet att försöka förbättra sitt rykte när det gäller mänskliga rättigheter.

https://www.axios.com/2022/09/29/saudi-arabia-invest-37-billion-gaming

https://www.spa.gov.sa/viewfullstory.php?lang=en&newsid=2388379#2388379

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Embracer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt