Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Saudiarabien

Saudiarabien ska satsa miljarder i gamingsektorn - tidigare investerat i Embracer

Saudiarabiens statligt finansierade spelkonglomerat The Savvy Gaming Group planerar investera omkring 38 miljarder dollar i gamingsektorn framöver, framgår det av ett pressmeddelande på torsdagen. Bolaget äger sedan tidigare en stor post i svenska Embracer efter en riktad nyemission i juni.

Vidare förklaras det att 13 miljarder av summan är öronmärkt för "förvärv och utveckling av ett ledande spelförlag för att bli en strategisk utvecklingspartner", utan att gå in på några specifika detaljer. Samtidigt är 18 miljarder dollar avsatta för minoritetsinvesteringar.

Savvy Gamings ambitioner beskrivs enligt nyhetssajten Axios vara både lokala och globala, innehållandes planer på att bygga upp e-sportorganisationer i Mellanöstern samt studios som gör spel för en global publik.

Saudiarabien har via sin förmögenhetsfond, Public Investment Fund, också byggt upp positioner i Activision Blizzard, Electronic Arts och Nintendo. Savvy förvärvade också ESL Gaming från svenska MTG i våras.

Satsningen från Saudiarabien har dock stött på hård kritik, där bedömare anser att tillvägagångsätten är ett sätt för landet att försöka förbättra sitt rykte när det gäller mänskliga rättigheter.

https://www.axios.com/2022/09/29/saudi-arabia-invest-37-billion-gaming

https://www.spa.gov.sa/viewfullstory.php?lang=en&newsid=2388379#2388379

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Embracer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt