Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Scandic Hotels har en klar ambition om att utöka pipeline av hotell - men har ingen brådska - vd

Hotelloperatören Scandic Hotels har en tydlig ambition om att lägga till hotell till företagets pipeline i år, och växa över tiden. Men det är ingen stress.

- Vi är på väg ut ur en extrem period, och vårt huvudfokus på kort sikt är att se till att vi blir så effektiva och motståndskraftiga som möjligt så att vi kan växa från en stark position. Jag bör också tillägga att omkring 15 procent av våra hyresavtal löper ut under 2022 och första halvan av 2023, så vi lägger mycket fokus på omförhandlingar av dessa avtal just nu, säger vd Jens Mathiesen i samband med dagens telefonkonferens.

Hotellkedjan har idag cirka 4 procent fler rum nu än före pandemin, 2019. Scandic Hotels-chefen uppger också att priserna nu är tillbaka på nivåer från 2019, vilket han betecknar som uppmuntrande. Kedjan öppnar också flera hotell under den kommande perioden. I det andra kvartalet öppnas totalt nästan 2 000 ytterligare rum samtidigt som två hotell överges vilket innebär att nettot blir 1 600 rum.

Scandic Hotels har problem att hitta personal, men ser inte att läget är panikartat. Kedjan har 500 lediga positioner och 15 000 anställda. Samtidigt ökar trycket på säsongspersonal, betonar bolaget.

Scandic Hotels kommenterar också omförhandlingarna. Generellt menar man att hög inflation innebär kortare kontrakt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Scandic Hotels

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Scandic Hotels

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt