Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Scandinavian Biogas genomför företrädesemission till en premie på över 60 procent

Biogas- och biogödselproducenten Scandinavian Biogas genomför en riktad nyemission på 326 miljoner kronor före transaktionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattar 13 045 000 nya aktier till teckningskursen 25 kronor per aktie. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en premie på 61,9 procent jämfört med stängningskursen på onsdagen.

TrønderEnergi, Bengtssons Tidnings AB och andra existerande aktieägare, inklusive vd Matti Vikkula och styrelseordförande Anders Bengtsson har åtagit sig att teckna aktier i emissionen motsvarande 300, 19 och 7 miljoner kronor.

Utspädningseffekten i emissionen är cirka 29,9 procent av antalet aktier och röster.

"Jag är mycket glad över att vi har fått detta kapitaltillskott som ger oss möjlighet att fortsätta vår planerade expansion för produktion av minst 600 GWh grön energi 2024. Efterfrågan på Bio-LNG överstiger vår kapacitet och vi ser en enorm marknadspotential och markant förbättrad lönsamhet. Vi kan nu fortsätta vår tillväxtplan och inom kort fatta investeringsbeslut avseende projektet i Mönsterås samt fortsätta projekteringen för Skogn III och planeringen av Örkelljunga.", säger Matti Vikkula.

Emissionen är villkorad av ett efterföljande godkännande av en extrastämma.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Scandinavian Biogas

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Scandinavian Biogas

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt