Scandinavian Biogas styrelse avråder från budpliktsbud
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Scandinavian Biogas styrelse avråder från budpliktsbud

Biogas- och biogödselproducenten Scandinavian Biogas styrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna att inte acceptera Aneo Renewables Holdings budpliktserbjudande om 15,45 kronor kontant per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet läggs fram efter att Aneo ökat till 36,1 procent av aktierna i Scandinavian Biogas genom en riktad emission. Teckningskursen i den riktade nyemissionen var 25 kronor per aktie.

Aneos budliksbud är på 15,45 kronor per aktie. Det motsvarade en negativ premie på 2,5 procent jämfört med föregående dags stängningskurs på 15,84 kronor. Acceptfristen i erbjudandet löper ut den 19 december. Erbjudandet är inte föremål för några villkor.

Ett värderingsutlåtande har tagits fram, där det framgår att ABG Sundal Collier anser att erbjudandet inte är att betrakta som skäligt ur ett finansiellt perspektiv för aktieägarna.

Styrelsen bedömer efter en genomförd utvärdering att erbjudandet inte reflekterar bolagets långsiktiga tillväxtmöjligheter, även med beaktande av identifierade risker med verksamheten och marknadsförutsättningarna i övrigt. Styrelsen avser inte heller att acceptera erbjudandet avseende egna aktieinnehav.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Biokraft International

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Biokraft International

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt