Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Scandinavian Enviro får pyrolysolja godkänd enligt Reach, effektuerar order värd 2 miljoner kronor

Miljöteknikbolaget Scandinavian Enviro har fått sin pyrolysolja godkänd som intermediat i enlighet med EU-förordningen Reach och kommer därför nu att effektuera den tidigare kommunicerade ordern på pyrolysolja värd 2 miljoner kronor till ett ledande amerikanskt oljebolag. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nu erhållna godkännandet innebär att Enviro kan sälja upp till 1 000 ton av pyrolysoljan per år. För att stödja en bred kommersialisering av oljan samt bolagets expansionsplan, kommer Enviro omedelbart ansöka om Reach-godkännande för försäljning av obegränsade volymer.

Reach är Europaparlamentets och rådets förordning gällande Registration, Evaluation, Authorisation och Restriction of Chemicals. Förordningen infördes 2007 för att förbättra skyddet för människors hälsa och miljö från de risker som kemikalier kan medföra.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Scandinavian Enviro

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Scandinavian Enviro

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt